top of page
Buurtbank_edited.jpg

Doel

De realisatie van het buurtpark annex ontmoetingspunt

De Stichting Acaciahof gaat het verwaarloosde park, gelegen aan de Hoogstraat in Mill, nieuw leven in blazen en heeft het park de naam Acaciahof gegeven. De naam refereert aan de zes monumentale Acacia’s die op het terrein staan. Met de bouw van een Mariakapel, de verplaatsing van het Oorlog herinneringsmonument (nu nog aan de Langenbooms weg) naar de Acaciahof en het herstel van de paden en de groenvoorziening krijgt het park een heel ander aanzien. De op het terrein aanwezige Calvarieberg herinnerd aan de oorspronkelijk functie van het terrein, een begraafplaats voor de RK- en protestantse kerk en voor de oorlogsslachtoffers (burgers en militairen) uit mei 1940.

De Acaciahof wordt dus een plaats om te herdenken en te gedenken maar ook een ontmoetingspunt voor buurtgenoten en passanten.
De omwonenden zijn daarom direct betrokken bij de herinrichting van het park. En wordt samengewerkt met de gemeente Mill en Sint Hubert, het Comité 4 en 5 mei en met het Platform Ontdek Mill.

De plannen voor de Acaciahof sluiten aan bij een van de beleidsvoornemens uit het in 2014 opgestelde Ouderenbeleid in de gemeente Mill en Sint Hubert. Namelijk de gemeente aantrekkelijk maken voor actieve senioren. Voor deze senioren en voor anderen, die Mill te voet of met de fiets bezoeken, wordt in de Acaciahof een rustpunt ingericht met banken, picknicktafels en  een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Samen met het Platform Ontdek Mill wordt het park opgenomen in wandel- en fietsroutes en in de toeristische brochures.
De naam Acaciahof van het vernieuwde en sfeervolle park moet zo dus een begrip worden in Mill en omgeving en een plek worden die de moeite waard is om te bezoeken.

bottom of page